TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

“perşembe Sohbetleri” Yeniden Başlıyor!

GENEL MERKEZ
19.04.2019 (Son Güncelleme: 26.04.2019 10:00:20)

Odamız tarafından daha önceki yıllarda çeşitli konu başlıklarında, üyeler ile birlikte yapılan “Perşembe Sohbetleri” yeniden başlıyor.

Odamız tarafından daha önceki yıllarda çeşitli konu başlıklarında, üyeler ile birlikte yapılan "Perşembe Sohbetleri" yeniden başlıyor.

 

Perşembe günleri yapılacak olan söyleşilerin ilki 25 Nisan Perşembe günü saat 19.00`da Odamız Genel Merkezinde Peyzaj Mimarı Dr. Nedim Kemer`in katılımı ile gerçekleştirilecektir. 

 

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nedim Kemer`in üzerinde çalıştığı, misyonu doğal yaşamı korumak, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak, arazi ve çevresi üzerindeki turizm odaklı baskı ve tehditlerin önünü kesmek ve bunları insanın doğasını iyileştirme esaslı faaliyetlerle gerçekleştirmek olan Dengeköy projesi "Doğayla, Toprakla ve Çevresel Kaynaklarla Bütünleşik Bir Ekolojik Yaşam Modeli Dengeköy" başlığında sunulacaktır.

 

Oda Genel Merkezimizde gerçekleşecek olan söyleşiye bütün oda üyeleri ve ilgilileri bekleriz.

 

Yer: TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi

Adres: Konur 2 Sokak 34/8 Kızılay, ANKARA

Tarih ve Saat: 25 Nisan 2019-19.00 

 

DENGEKÖY NEDİR?

DENGEKÖY MİSYONU: Öncelikli olarak doğal yaşamı korumak, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak, arazi ve çevresi üzerindeki turizm odaklı baskı ve tehditlerin önünü kesmek ve bunları insanın doğasını iyileştirme esaslı faaliyetlerle gerçekleştirmek. 

İnsanın, dengeli bir kurgu içerisinde doğadan aldığı halde doğanın kendini yenileyebildiğine, cömertçe daha çok verebildiği gerçeğine tanıklığı, İnsan ile kendi doğası arasında oluşturulabilecek en güçlü bağdır.

 

DENGEKÖY VİZYONU: Tarımsal üretim faaliyetlerinin içinde ve çevresinde, fiziki sağlık ve ruh sağlığı alanında sunulan hizmetlerle doğa içinde, doğa ile uyumlu, doğa ile beraber iyileşme olanaklarını sağlayan bir işletme ve tesisler kompleksi olarak örnek olmak ve gelişmeye devam etmek. 

 

Geçmişte tarımla uğraşan, kır kökenli, gerçek sahipleri tarafından elden çıkartılmak istenilen arazilerin iyi ve iyileştirici tarımsal uygulamalar ile doğal kapasitelerinin artırılması, doğal zenginlik ve çeşitliklerinin korunması, yerel-kültürel ve doğal değerlerin sürdürülebilir kılınması böylece tarımsal nitelik ve kapasitelerinin farkındalığını artırarak turizm odaklı yapılaşma tehditlerine karşı direnç kazanmalarını sağlamak.

 

 

 

Okunma Sayısı 175
Fotoğraf Galerisi